Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba
vypnout AdBlock
ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese
https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Salvia Paradise Kombucha násada čajová houba 300 ml Doplňky stravy pro muže Kombucha slouží jako násada pro výrobu kvašeného nápoje. Má velký a kvalitní fungus pro rychlé rozmnožení. Jedná se o symbiózu kvasnic a laktobacilů významně podporující lidský organismus. Užívá kombuchy má letitou historii. Vědecky se však začala blíže zkoumat v roce 185 . Kombucha roste v čaji kde je podporována kofeinem theobrominem a theofylinem. Je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí. Kombuchu mohou užívat děti od tří let. Způsob užití/dávkování: Doporučuje se pít jednu skleničku ráno na lačno a dvě během dne před jídlem. Zpočátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku. Tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle. Co potřebujeme: čaj černý nebo zelený – množství –8 g na 1 litr nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g na 1 litr nádobu na kvašení kombuchy – nejlépe skleněnou kombuchovou násadu. Při výrobě kombuchy je třeba dbát na hygienu a používat čisté nádobí řádně omyté vodou bez zbytků saponátů. Postup: Uvařte množství čaje které chcete kvasit rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 °C. Na výrobu čaje použijte převařenou vodu. Po vychladnutí vlijte celý obsah násady do kvasné nádoby. Fungus z násady většinou klesne ke dnu. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 1– 4 °C a nechte kvasit dle vaší chuti cca 7– 0 dnů. Během této doby ochutnávejte brčkem zda nápoj dosáhl požadované chuti. V období zrání nápoje se na povrchu začíná formovat nová dceřiná kombucha. Nejprve se začne vytvářet slabý bělavý povlak. V této fázi může kombucha vyvolat mylný dojem že se na povrchu tvoří plíseň. Časem se dceřiná kombucha rozroste a vytvoří zátku po celém povrchu připravovaného nápoje. Po dokvašení dle vašich představ vyjměte fungus který se rozrostl uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. Mladé fungusy se většinou drží na povrchu připravovaného nápoje zralejší fungusy se mohou držet u dna což není na závadu. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít. Hotový kombuchový nápoj pokud jej nespotřebujete skladujte v lednici zpomalíte tím proces zrání a změnu chuti.